1988  
 
         Tango Festival

Eurooppalaisen tangoperinteen helmiä. Saksalaista duurivoittoista salonkitangoa. Allround tango promenadi. (Musiikki Laiho Oy)

1. Tango Espanjol
2. Lago Maggiore
3. Tango Poesie
4. Öiset Kitarat
5. Tango Nocturno
6. Mustasukkaisuutta
7. Tango Bolero
8. Anoranza
9. Tango In D
10. Estrellita
11. Pieni Konditoria
12. Napolilainen Katulaulaja

 


                     2002 

Astor Piazzolla: Chau Paris 
(Oy Fg-Naxos Ab)

13 kappaletta sarjasta 
'Des 20 Grandes Tangos' 
Lue lisää materiaalista

1. Contrastes
2. S.V.P.
3. Rio Sena
4. Contrabajeando
5. Plus Ultra
6. Preparense
7. Tanguando
8. La Calle 92
9. Luz y Sombra
10. Chau Paris
11. Adios Nonino
12. Tzigane Tango
13. La Misma Pena

 


                    1993

Tangokuningas (1988)
Kari Piironen: Kuumat Kirjeet

Levyn kappaleet 7-12
(Tähtituotanto)

7.  Angelique
8.  Kaunis Valhe
9.  Viha-Rakkaus
10. Tango Fatale
11. Yön kyyneleet
12. Kasvot Väkijoukossa


Chau Paris -levyn materiaalista

"Chau Paris"- levy sisältää Astor Piazzollan harvemmin kuultua ja vielä harvemmin levytettyä materiaalia 1950-luvulta, jolloin Piazzolla oli kiinnostunut eurooppalaisesta musiikista. Hän opiskeli tuolloin Pariisissa klassisen musiikin sävellystä arvostetun opettajan Nadia Boulangerin johdolla, jonka muita oppilaita olivat mm Aaron Copland, Daniel Baremboim ja Philip Glass.

Monet vanhemman tangopolven tanguerot kyseenalaistavat Piazzollan musiikin tangoluonteen, argentiinalaisen autenttisuuden, jota ei heidän mielestään ole juurikaan havaittavissa tämän luopion tuotannossa. Totta: Piazzolla oli kaikenlaisen musiikin löytöretkeilijä, joka Argentiinasta lähtemisensä jälkeen tutkiskeli nälkäisesti musiikin muita maailmoja. Hän sekoitti tuotantoonsa aineksia muista musiikin lajeista - etupäässä jazzista ja klassisesta - vapautumatta kuitenkaan täysin argentiinalaisesta kasvualustastaan ja verenperinnöstään. Meidän onneksi.

Tämän materiaalin teokset ovat siis paitsi jo Piazzollana epätavallista tangoa, myös itse Piazzollaksi erikoista, jopa outoa. Kappaleet ovat etydimäisiä tutkielmia, chaplinimaisia mahdollisuuksien hahmotelmia, jotka kuitenkin nousevat rakenteellisessa raakileisuudessaan koskettavan kauniiksi musiikiksi.

Kujanpää kuvaa Bandolan soittotapaa kädenojennuksena Piazzollalle: "Ajattelemme jatkavamme siitä, mihin Piazzolla jäi. Soitamme tätä materiaalia tavalla, jota eurooppalaista musiikki-
perinnettä ihannoinut Maestro näillä teoksillaan ehkä haki. Olemme eurooppalaisia ja luonnollisesti soitamme erilailla kuin argentiinalaiset - ja ehkä juuri tätä eurooppalaista soundia Piazzolla tavoittelikin tällä sarjallaan."TAKAISIN:HistoriaanOhjelmistoonLevyihin